tirsdag 15. mars 2011

Deilige boller!

 

Vi hadde bursdagsfeiring her i helgen og bakte noen nydelige, luftige boller. Oppskriften har jeg fått av Anette som har funnet den på nettet et eller annet sted. Litt annerledes fremgangsmåte enn vanlig gjærbakst. Lettvint og utrolig bra resultat!



Oppskrift


Ingredienser
1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
1,5 kg hvetemel
0,5 ts kardemomme

Fremgangsmåte
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ingen heving) og legg dem på stekeplater m/bakepapir. La dem heve lunt i ca 1 time. Viktig å heve lenge nok.

Stek bollene midt i ovnen ved 250 grader i 7-10 min.
Dette blir ca 40 boller.

Pynt gjerne med melis før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar