torsdag 5. mai 2011

Oppskrift på Oreo-kaken


Jeg har fått spørsmål om oppskrift på Oreo-kaken som jeg la ut for en stund siden. Oppskriften har jeg fått av en venninne, og den kommer her: 
   

OREO KAKE


450 g Oreo kjeks (3 pakker av de runde-avlange pakkene)

100 g smeltet smør

2 pk tine naturell ost eller 1 pk philadelphia (jeg brukte philadelphia)

2,5 dl melis

Ca 3,5 dl pisket kremfløte (dvs 1 pk)

2,5 ss sukker

1 pk Toro eller Freia sjokolademousse

3 dl melk til mousse

Slik gjør du:

¼ av Oreo kjeksene legger du til side. Ta resten av kjeksene i en pose og knus dem (bruk to fryseposer, det går lett hull i en). Ha dem i en bolle og bland i smeltet smør. Hell massen i en rund kakeform. (Tips: Ta ut bunnen av formen og sett den rett på serveringsfatet.) Trykk dette godt ned i formen/serveringsfatet slik at bunnen blir fast og fin.

Mix kremost og melis slik at det blir en luftig blanding. Så mixer du fløte og sukker til krem. Bruk halvparten av fløtekremen og bland denne med ostekremen (Bruk mixmaster på laveste nivå, eller bland med sleiv). Smør ostemassen på oreokakebunnen. Knus så resten av oreokjeksene du la til side og dryss dem over ostemassen. (Tips: La det være litt igjen til pynt oppå kaken). Sett dette i kjøleskap i ca 30 minutter.
 
Mix så sjokolademoussen (følg pakningsinstruks) og smør den oppå osteblandingen igjen, sett den så inn i kjøleskapet i ca en time. Til slutt smører du resten av kremen som du la til side oppå moussen og pynter den akkurat slik som du vil. Jeg tok litt knuste oreo-kjeks og sjokoladesaus. Noen friske bær hadde også gjort seg :-)
 
Bon apétit!

 


Den er søt, men smaker nydelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar